Anunțuri

Ministrul Bogdan Cojocaru, la reuniunea Consiliului TTE – componenta Telecomunicaţii, Societate Informaţională și Servicii Poștale

România a fost reprezentată de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Petru Bogdan Cojocaru, şi de secretarul de stat Maria-Manuela Catrina, la întrunirea Consiliului TTE – componenta Telecomunicaţii, Societate Informaţională și Servicii Poștale.

În cadrul acestei reuniuni, propunerea de abordare generală a Preşedinţiei Bulgare referitoare la Actul privind securitatea cibernetică a fost aprobată de către membrii Consiliului. De asemenea, au avut loc dezbateri şi prezentări cu privire la propunerile de directive ce au ca subiect respectarea vieții private și protecția datelor cu caracter personal, dar şi privind reutilizarea informațiilor din sectorul public.

ePrivacy este elementul cheie al întregului proces de digitalizare a economiei europene, care urmărește să ofere consumatorilor încredere și securitate pe piața unică digitală. România apreciază şi se alătură eforturilor de a continua procesul de modernizare a cadrului legal al Uniunii Europene privind protecția datelor, inițiat de RGPD- Regulamentul General privind Protecţia Datelor Personale. Este important ca noul cadru juridic să aibă în  vedere evoluțiile semnificative din domeniul tehnologiei și economiei, iniţiate încă din 2002, când  actuala directivă ePrivacy a fost adoptată. De asemenea, este esenţial ca noul cadru legal să reflecte principiile Uniunii Europene privind confidențialitatea datelor: privacy by default şi privacy by design, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

La secțiunea „Puncte Diverse”, Preşedinţia bulgară a informat Consiliul TTE cu privire la evoluţia dosarelor legislative curente, Codul Comunicațiilor Electronice și Propunerea de regulament privind libera circulație a datelor.

Întâlnirea a avut loc în data de 8 iunie a.c., la Luxemburg.

Skip to content