Anunțuri

Marius Bostan a avut astăzi o ședință de lucru la Alba Iulia cu Mircea Hava – Primar Alba Iulia și Nicolaie Moldovan – City Manager, privind conceptul de Smart City

IMG_3019

 

Ministrul Marius Bostan a avut astăzi o ședință de lucru la Alba Iulia cu Mircea Hava – Primar Alba Iulia și Nicolaie Moldovan – City Manager, privind conceptul de Smart City și implementarea proiectului până în 2018 în Municipiul Alba Iulia.

„Conceptul de Smart City creează oportunități egale pentru toți. Expansiunea urbană și suprapopularea zonelor urbane reprezintă provocări strategice pentru autorități, iar soluțiile vin din sfera tehnologiei. Smart și Tehnologizat înseamnă mai educat, mai sănătos, mai puțin costisitor, mai implicat în tot ceea ce înseamnă procesul de administrație publică, mai multe oportunități pentru mediul de afaceri și cetățean. Tehnologia s-a dovedit că ne simplifică existența și o face mai puțin costisitoare în multe aspecte, merge dincolo de relaționarea dintre cetățeni și furnizorii de servicii publice și oferă instrumentele ce încurajează cetățenii să fie mai activi și mai participativi în viața comunității.

S-au pus bazele parteneriatului dintre MCSI și Alba Iulia, pentru dezvoltarea conceptului și am stabilit liniile de acțiune principale. Totodată, s-a discutat și despre un proiect pilot pentru tehnologia 5G.” a declarat ministrul Marius Bostan, în cadrul vizitei de lucru la Alba Iulia.

Smart City este mai degrabă un proces continuu care se va desfășura în folosul cetățenilor și împreună cu aceștia, proiect care își propune să transforme orașul într-o comunitate cu un nivel de trai cât mai ridicat din toate punctele de vedere.

În acest scop, invităm pe toți cei cu idei despre cum doresc să arate următorul oraș Smart, precum și pe cei interesați în a derula astfel de proiecte, să transmită ideile și propunerile lor. Detalii aici: https://www.comunicatii.gov.ro/smart-city-concept/.

Operatorii și alți stakeholderi din domeniu sunt interesați să contribuie cu tehnologii și să lucreze coordonat! Mulțumim companiilor care deja și-au manifestat disponibilitatea pentru susținerea proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018.

 

Skip to content