Anunțuri

Capitalizarea companiei “Poșta Română” se face cu respectarea reglementărilor în domeniul concurenței

COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, s-a întâlnit astăzi, 14 decembrie 2017, cu președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, cu directorul general interimar al Companiei Naționale “Poșta Română” (CNPR), Elena Petrașcu și cu reprezentanții Fondului Proprietatea (FP), acționarul minoritar al CNPR, conduși de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al FP.

Capitalizarea Poștei Române se face cu respectarea reglementărilor în domeniul concurenței este concluzia întâlnirii care a avut loc la sediul Consiliului Concurenței.

Așadar, nu există nicio exigență din partea Consiliului privind notificarea Comisiei Europene cu privire la capitalizarea operatorului de servicii poștale, după îndeplinirea condiționalității testului investitorului privat prudent realizat de minister și care a fost evaluat pozitiv de către consultantul Deloitte.

În aceste condiții, procesul de capitalizare al CNPR poate continua, a precizat ministrul Lucian Șova.

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a subliniat că nu există nicio condiționalitate legală din punctul de vedere al Consiliului pentru finalizarea capitalizării CNPR.

Reprezentanții Fondului Proprietatea care au susținut permanent în corespondența oficială cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale procesul de capitalizare, la întâlnirea de astăzi nu au mai considerat capitalizarea CNPR o investiție bună.

La discuțiile de la Consiliul Concurenței au participat și reprezentanții firmei de avocatură care a făcut evaluarea modalității de capitalizare a CNPR.

În bugetul de stat a fost alocată suma de 170 milioane de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporțional cu cota de participare deținută, iar ceilalți acționari pot participa la majorarea capitalului social proporțional cu propria cotă de participare.

Poșta Română este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.