Anunțuri

Reprezentanții platformelor sociale de ridesharing au inițiat discuțiile cu membrii Guvernului României

Astăzi, 27 Aprilie a.c. a avut loc la Ministerul Transporturilor (MT) o primă discuție a membrilor Guvernului României cu reprezentanți ai platformelor sociale de ridesharing

Întâlnirea a avut loc în contextul în care Guvernul României este interesat de crearea unui cadru legislativ pentru buna funcționare a acestor furnizori,  pentru siguranța cetățenilor, beneficiari de astfel de servicii online dar și pentru aplicarea în mod egal a legii pentru toți prestatorii.

La discuție au participat Ministrul Transportului, Răzvan Cuc, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu și reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Partea guvernamentală și-a arătat deschiderea pentru o cât mai bună reglementare a tehnologiilor moderne în vederea dezvoltării afacerilor digitale în România, conform Programului de Guvernare 2016-2020. În acest sens executivul a avizat favorabil proiectul de Lege privind economia de acces, aflat în dezbatere parlamentară.

La rândul lor, în cadrul discuției, reprezentanții platformelor sociale de ridesharing au subliniat faptul ca prestarea acestor servicii sociale nu intră sub incidența Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere și au propus ministerelor prezente la întâlnire elaborarea unui proiect de act normativ în conformitate cu practicile existente în Uniunea Europenă.

Reprezentanții executivului și-au exprimat deschiderea pentru existența unui dialog constant între toate părțile implicate, privitor la reglementarea serviciilor de ridesharing, dar și la alte subiecte de interes pentru aceștia.