Anunțuri

RADIOCOM a demarat implementarea televiziunii digitale terestre în România

Comunicat de presă, București, 22 februarie 2019

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. (RADIOCOM), companie aflată în portofoliul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), a semnat astăzi, 22.02.2019, contractul pentru furnizarea echipamentelor de emisie necesare implementării rețelei naționale a Multiplexului 1 pe care vor fi transmise posturile publice de televiziune.

“Semnarea acestui contract marchează practic startul implementării digitalizării efective a televiziunii terestre în România, ceea ce reprezintă un beneficiu major pentru consumatori pentru că oferă posibilitatea accesului la servicii de calitate superioară, atât imagine, cât și sunet.

Totodată, implementarea televiziunii digitale terestre la nivel național reprezintă pentru RADIOCOM o nouă etapă de modernizare din punct de vedere al creșterii competitivității și diversificării serviciilor de broadcasting”, a declarat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

Proiectul de televiziune digitală terestră va fi implementat în 228 de stații de difuzare și va permite recepția free-to-air a programelor operatorului național de televiziune de către aproximativ 94% din populația țării.

Acest contract, în valoare de 59.371.706 lei fără TVA, reprezintă prima achiziție în cadrul proiectului de implementare a televiziunii digitale terestre. Finanțarea întregului proiect este asigurată atât din surse externe – Banca Europeană de Investiții (BEI) și Alpha Bank România, cât și din surse proprii ale RADIOCOM.

RADIOCOM este operatorul naţional care asigură, conform licenţei, preluarea, transportul şi difuzarea programelor publice de televiziune în format digital terestru, începând din 17.06.2015, printr-o soluţie tranzitorie.

Biroul de presă al MCSI
biroupresa@comunicatii.gov.ro
Tel: 0785.235.222
Tel: 0213114144

Skip to content