Documente utile:

* Raport final de proiect, Banca Mondială, 21 august 2013 (versiunea engleză, .pdf)

Proiectul ”Economia Bazată pe Cunoaștere” a accelerat într-o foarte mare măsură participarea a 255 de comunități dezavantajate (ce formează 44% din totalul comunităților dezavantajate românești) la societatea cunoașterii din România, după cum au demonstrat indicatorii de rezultat ai raportului final al Băncii Mondiale, instituție ce a finanțat, alături de Guvernul României, acest proiect strategic de pionierat pentru țara noastră. Proiectul a fost extrem de relevant pentru prioritățile de dezvoltare ale României și a fost complet în concordanță cu Strategia de Reformă Națională și Strategia Europeană EU 2020 (împreună cu unul din cei șapte piloni ai săi – Agenda Digitală pentru Europa). Proiectul EBC a fost, de asemenea, aliniat cu Strategia Băncii Mondiale în România pentru anii 2009 – 2013 și Programul de Convergență al UE, în special pentru creşterea participării comunităţilor dezavantajate la societate bazata pe cunoastere si față de punerea în aplicare a obiectivelor strategiei UE 2020.

În esenţă, proiectul, programat să se desfăşoare între anii 2006 și 2010, și extins până în 2013, s-a adresat spaţiului rural și mic urban (oraşe cu o populaţie mai mică de 30.000 locuitori), acolo unde nu exista acces la informaţie digitală și, prin urmare, nici competenţe de a o folosi şi exploata. În total, proiectul EBC a avut un impact asupra 1.8 mil. locuitori (adică peste 20% din populația totală a României, 8% populația din mediul rural).

2011_Computerworld

2011 – Laureat, categoria Digital Access, în cadrul ComputerWorld Honors Program, Washington D.C. Proiectul „Economia bazată pe Cunoaștere” se alătură altor 254 de proiecte nominalizate din 23 de țări, dintr-un total de peste 1000 de aplicanți din întreaga lume.


ANFP2010 – Premiul I,  categoria „Îmbunătăţirea serviciilor publice printr-un management organizaţional şi al calităţii performanţei” în cadrul Competiţiei Naţionale a celor mai bune practici din Administraţia Publică, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.


award_2010 IPMA2010 – Finalist, categoria „Project Excellence in Medium-Sized Projects” în cadrul competiției International Project Excellence Award 2010, organizată de Asociația Internațională de Project Management.


einclusion-we_are_part_of_it 20082008 – Medalie, secţiunea „Geographic Inclusion” în cadrul Competiției e-Inclusion organizată de Comisia Europeană, Viena, 2008. Proiectul Economia Bazată pe Cunoaştere este considerat un exemplu de bună practică pentru utilizarea eficientă a IT&C şi a tehnologiei digitale pentru combaterea dezavantajelor sociale şi a excluziunii.


premiile_itc 20062006 – „Proiectul cu cel mai bun conţinut informaţional” în cadrul Premiilor IT&C ale României, București, pentru contribuţia la amplul proces de extindere a accesului la tehnologii informaţionale şi comunicaţii moderne pentru comunităţile rurale.