Anunțuri

Primirea de către ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Alexandru Petrescu, a ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România, dr. Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi.

Comunicat de presă, București, 17 decembrie 2018

Ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Alexandru Petrescu, a avut astăzi, 17 decembrie 2018, o întrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, dr. Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi.

Domnul ministru Petrescu a apreciat dinamica relațiilor bilaterale și a salutat existența potențialului și voinței politice a ambelor părți pentru dinamizarea relațiilor economice, sectoriale și investiționale.

In acest context a fost menționată „Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat economic extins între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite” semnată cu prilejul vizitei oficiale a prim-ministrului României, doamna Viorica Dăncilă, în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-17 octombrie 2018.  Documentul subliniază angajamentul ambelor părți de a încuraja proiectele de investiții de interes reciproc și de a explora oportunitățile de colaborare în diverse domenii economice, printre care și IT&C.

Domnul ministru Petrescu și-a arătat interesul în a avea o întrevedere cu omologul său din Emirate, în vederea demarării unor proiecte concrete de colaborare în domeniile comunicațiilor electronice, digitalizării industriei și a administrației publice și a altor domenii din competența MCSI.

Cei doi interlocutori au abordat și subiectul târgului internațional „World Expo 2020”, care va fi găzduit de Emiratul Dubai în perioada 20 octombrie 2020-10 aprilie 2021. Ținând cont că tema principală a expoziției internaționale este „Connecting minds, creating the future”, este evidentă necesitatea implicării ministerului în pregătirea expoziției la care sunt așteptați un număr de aproximativ 25 milioane de vizitatori.

La finalul întrevederii, ministrul comunicațiilor și societății informaționale a adresat mulțumiri ambasadorului Emiratelor Arabe Unite pentru seriozitatea și dinamismul cu care se implică în dezvoltarea relațiilor bilaterale și i-a urat succes în activitatea viitoare.

Skip to content