Anunțuri

Premierul Dacian Cioloș la lansarea GovITHub: "Împreună vrem să găsim soluții inovatoare pentru continuarea procesului de simplificare administrativă"

04.08.2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Dacian Cioloș a participat astăzi la lansarea GovITHub, program guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei.

“Vrem ca platforma GovITHub să reunească oameni care au curajul să facă o pauză în activitatea lor profesională și să vină să dea o mână de ajutor în administrație. Împreună ne dorim să găsim soluții inovatoare pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor, pentru mai multă transparență în modul de lucru al administrației și, mai ales, pentru a putea continua procesul de simplificare pe care l-am început. Sigur, procesul de simplificare ține, în parte, și de legislație, dar nu este suficient. Foarte multe lucruri birocratice au apărut în afara legislației și acum trebuie să le eliminăm”, a afirmat premierul Dacian Cioloș.

Șeful Executivului a punctat capacitatea inovativă a sectorului hi-tech în România, arătând că ponderea acestui sector în PIB este comparabilă cu cea a agriculturii.

Membrii GovITHub pot fi atât voluntari, care aleg să își dedice o parte din timp pentru dezvoltarea proiectelor circumscrise acestei platforme, cât și bursieri selectați printr-un mecanism transparent, a adăugat secretarul de stat din Cancelaria Prim-ministrului, Radu Puchiu. Vor fi oferite burse în valoare de 2.000 de euro pe lună, timp de șase luni, pentru 10 membri care vor participa în GovITHub în regim full-time, la București, începând cu data de 15 septembrie. De asemenea, până la 100 de membri vor participa în GovITHub în regim voluntar – în persoană sau la distanță – aceștia vor fi selectați prin același proces competitiv. Competiția este deschisă începând de astăzi, pe site-ul oficial al GovITHub: ithub.gov.ro și se va închide pe data de 4 septembrie.
Platforma GovIT Hub va funcționa în cadrul Guvernului, iar coordonarea va fi asigurată de Cancelaria Prim-ministrului.

“Ne propunem să dezvoltăm câteva proiecte care să ducă la mobilizarea administrației și să aibă un efect direct în relația cetățeanului și mediului de afaceri cu statul. Scopul imediat al platformei este de a veni cu idei pentru dezvoltarea administrației, efectul final să fie o viață mai ușoară pentru cetățeni și oamenii de afaceri în relația cu statul”, a subliniat șeful Cancelariei Prim-ministrului, Dragoș Tudorache.

La deschiderea oficială a programului la Palatul Victoria au participat aproximativ 150 de invitați: membri ai Guvernului, tineri specialiști în IT, antreprenori, lideri ai principalelor comunități de IT și de antreprenoriat, reprezentanți ai societății civile și experți IT din administrația publică centrală.

Mai multe detalii pe site-ul oficial al GovITHub: ithub.gov.ro.

 

13906890_317732671902283_3188179452106992828_n 13932726_317732695235614_1211965324121077545_n