Anunțuri

Precizări de presă

Astăzi, 22 august 2019, la sediul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) a avut loc ședința publică de dezbatere a proiectului de modificare și completare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență și a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicațiile electronice, proiect aflat în transparență decizională, pe site-ul MCSI, din data de 14.08.2019, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003.

La eveniment au participat reprezentanți ai societății civile (Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, Asociația pentru Tehnologie și Internet și persoane fizice), reprezentanți ai Avocatului Poporului, precum și ai instituțiilor care fac parte din Comitetul interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112 (MCSI, STS, MAI si ANCOM).

Participanții la ședința de dezbatere și-au expus opiniile, au adresat întrebări și au înaintat propuneri de modificare a proiectului de act normativ, referitoare la metodele de localizare a apelanților, respectarea dreptului la viață privată, prelucrarea datelor cu caracter personal, subiecte la care specialiștii din cadrul Comitetului au formulat răspunsuri punctuale.

Toate propunerile puse în discuție în cadrul dezbaterii vor fi analizate de către Comitetul interministerial privind sistemul apelurilor de urgență 112, format de lucru în care s-a elaborat prezentul proiect de act normativ, urmând ca modificările/completările întemeiate și aplicabile să se regăsească în varianta finală a proiectului de Ordonanță. Ulterior avizării interministeriale, proiectul de act normativ urmează să fie aprobat în ședință de Guvern.

Skip to content