Anunțuri

Precizări cu privire la informațiile apărute în spațiul public despre SNR

În răspuns la informațiile apărute în spațiul public cu privire la neregulile grave sesizate în cadrul Societății Naționale de Radiocomunicații S.A. (SNR), Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale face următoarele precizări.

La începutul lunii ianuarie, ministerul a primit mai multe sesizări din partea sindicatelor și conducerii SNR, cu referire la numeroase nereguli în funcționarea companiei. De asemenea, au fost primite sesizări cu privire la vicierea procesului de selecție a administratorilor publici, derulat în baza ordonanței 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, în cursul anului 2016. Semnalările primite fac referire la fapte care intră sub incidența codului penal. O parte din nereguli au fost semnalate încă de anul trecut, însă au fost lăsate spre soluționare guvernului actual.

Prin Ordinul 136/13.02.2017, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale a dispus efectuarea unei acțiuni de control la Societatea Națională de Radiocomunicații în perioada 14.02.2017 – 20.02.2017, care va avea în vedere verificarea aspectelor semnalate. „Având în vedere că am primit sesizări referitoare la mai multe aspecte din funcționarea companiei și a consiliului de administrație, tematica de control nu va fi limitativă. Urmărim să avem o imagine completă a tuturor neregulilor și a motivului din care acestea nu au fost soluționate imediat după semnalare”.

În urma activității de control, ministrul va dispune măsuri de remediere și, acolo unde este cazul, va înainta raportul instituțiilor abilitate.