Anunțuri

Noul Consiliu de Administrație al Companiei “Poșta Română” a adoptat primele măsuri din planul de redresare a instituției

INFORMARE DE PRESĂ


Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a participat, astăzi, 4 octombrie la ședința noului Consiliu de Administrație al Companiei Naționale “Poșta Română” (CNPR). Ministrul a prezentat strategia de redresare a operatorului național, aprobată de Guvern, prin memorandum, în data de 27 septembrie 2017.

În ședința de astăzi, Consiliul de Administrație al instituției și-a ales președintele, în persoana lui Adrian Găvruța (secretar general adjunct al MCSI) și a desemnat-o pe Elena Petrașcu noul director general interimar, pe o perioada de 4 luni. Ea a fost până astăzi director al Direcției Juridice și Reglementări din CNPR. În urma acestei numiri, Elena Petrașcu nu va mai ocupa funcția de director de cabinet al ministrului Lucian Șova.

Lucian Șova a cerut membrilor conducerii instituției prudență și responsabilitate în luarea și aplicarea tuturor măsurilor, în special a celor prevăzute în strategia de redresare care are ca principal scop eficientizarea activității companiei și reducerea cheltuielilor.

„Vă cer să vă implicați cu toată responsabilitatea în aplicarea măsurilor pe care le veți lua. Ținta este să reducem costurile și să eficientizăm activitatea companiei. O componentă extrem de importantă pentru ca acest plan să funcționeze este resursa umană care ar trebui mai bine instruită pentru a face față exigențelor clienților, dar și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților care trebuie dotați cu tehnologie modernă care să le ușureze munca și să reducă timpii pentru serviciile prestate”, a declarat ministrul Lucian Șova.

Primele măsuri pentru îndeplinirea planului de redresare al CNPR au fost aprobate astăzi de CA. Printre acestea, eliminarea indemnizației de conducere în cazul revenirii de pe o funcție de conducere pe una de execuție și reducerea numărului posturilor de conducere la nivel central care ar aduce economii de 424 000 lei lunar la salarii de bază și 92 000 de lei lunar la indemnizațiile de conducere, din bugetul pentru salarii al instituției.

Compania Națională “Poșta Română” este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.

Skip to content