Anunțuri

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în județul Vaslui, la recepția unor noi lucrări din proiectul RO-NET

Sute de oameni din zone defavorizate sunt tot mai aproape de tehnologia modernă. Peste 250 de familii vor putea să comunice mai ușor și să fie mai bine informate pentru că vor avea acces la Internet în bandă largă, datorită lucrărilor realizate în cadrul proiectului RO-NET. Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova a participat în comuna Costești, județul Vaslui, la recepția lucrărilor realizate de Telekom, partenerul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Totodată, ministrul Lucian Șova s-a întâlnit cu autoritățile județene și cu primarii ale căror comune beneficiază de proiectul RO-NET. Cu toții au discutat despre problemele comunităților locale și despre posibile soluții pentru rezolvarea lor.

În ultima lună, s-au făcut recepțiile tehnice pentru lucrările realizate în aproape 120 de localități din județele: Vaslui, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Mehedinți și Vâlcea în cadrul proiectului RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comunicaţii din România.

Prin recepțiile realizate până acum, 57 000 de oameni beneficiază de infrastructura necesară Internetului în bandă largă, adică 20 000 de gospodării, 900 de agenți economici și 284 de instituții publice.

Proiectul RO- NET, finanțat din fonduri europene, este un proiect strategic, cu o infrastructură realizată la cele mai înalte standarde. Acesta urmează să reducă decalajul digital între zonele rurale şi cele urbane pentru ca cetățenii sau întreprinderile locale să nu fie excluși economic şi social.

Proiectul va fi finalizat integral în 2018, când 700 de localități vor fi pregătite să poată avea Internet în bandă largă.

 

Skip to content