Anunțuri

Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, s-a întâlnit cu reprezentanți ai Coaliției pentru Dezvoltarea României

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu, a avut joi, 14 februarie 2018, la sediul ministerului, o întâlnire de lucru cu membri ai Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), în sectorul digital.

”Autonomia strategică a Uniunii Europene, concept introdus și în Programul Europa Digitală, exprimând dezideratul independenței blocului european față de geografii terțe în materie de tehnologie, nu poate fi realizată fără investiții masive în sectorul digital. Prin urmare, construcția trebuie să se producă la nivelul fiecărei țări, Guvernul având rolul de a fi integratorul celor mai bune propuneri și soluții privind dezvoltarea sectorului. În acest sens, un dialog susținut cu Coaliția pentru Dezvoltarea României, a cărei expertiza pentru industrie este recunoscută,  este esențial pentru identificarea cele mai eficace instrumente pentru finanțare și dezvoltare”, a declarat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

Discuțiile dintre ministrul Alexandru Petrescu și reprezentanți ai asociației, ai operatorilor și firmelor de profil s-au derulat în jurul proiectelor comune care se pot dezvolta, dar și a provocărilor cu care se confruntă industria din punct de vedere al reglementărilor în vigoare, comercial și economic.

Necesitatea asigurării unui cadru legislativ și fiscal predictibil pentru sector, susținerea și dezvoltarea proprietății intelectuale românești în sectorul IT, perspectivele implementării rețelei 5G în România, cât și propuneri referitoare la modalitățile de stimulare a investițiilor în industrie au constituit principalele teme abordate în cadrul acestei întâlniri.

Reprezentanții CDR au fost interesați de noile reglementări legislative și de implicațiile acestora, ministrul Alexandru Petrescu referindu-se la necesitatea unei mai bune corelări a informațiilor despre noile abordări în domeniu ale UE, de la Bruxelles, și industria specifică din România.

Biroul de presă al MCSI

biroupresa@comunicatii.gov.ro

Tel: 0785.235.222

Tel: 0213114144

Skip to content