Anunțuri

Ministrul Alexandru Petrescu a primit vizita Ambasadorului Republicii Kazahstan, E.S. Daulet Batrashev

Comunicat de presă, București, 14 decembrie 2018

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționalele, Alexandru Petrescu, a primit astăzi, 14 decembrie a.c., vizita Excelenței Sale, domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Plenipotențiar al Republicii Kazahstan în România.

În contextul în care România are un potențial considerabil în domeniul tehnologiei informației, subiectul central al acestei întrevederi a fost legat de întărirea cooperării bilaterale în vederea unei mai bune implementări a procesului de digitalizare guvernamentală.

Având în vedere faptul că digitalizarea a devenit o prioritate și o parte integrată a politicilor statului Kazahstan și sub aspectul preocupărilor privind implementarea politicilor tehnologice în domenii cheie precum industrie, educaţie, societate și guvern, oficialii Republicii Kazahstan și-au exprimat dorința pentru a dezvolta o cooperare mai strânsă cu România în domeniul conectivității și al tehnologie digitale.

În acest sens, partea kazahă s-a arătat interesată de a potența comerțul bilateral  dintre  cele două state, care în prezent este centrat pe importul de țiței, prin diversificarea  domeniilor de cooperare incluse în relația comercială bilaterală, cu focus pe sectorul telecomunicațiilor.

Ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Alexandru Petrescu, a declarat: „Consider că Republica Kazahstan este un partener economic important al României în Asia Centrală, acesta fiind  în același timp o platformă prin care tranzitează  fluxurile informaționale  dinspre China spre  Europa. Mai mult, contextul adoptării Strategiei Uniunii Europene pentru Asia Centrală în primăvara anului 2019, preluarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și mai ales, strategia Kazahstanului de a crea o infrastructură informatică capabilă să gestioneze fluxul de informații din regiune, conturează un cadru sustenabil de cooperare în domeniul digitalizării, facilitând oportunități pentru companiile românești din acest sector”.

Notă: Alături de Excelența Sa, domnul Daulet Batrashev, Ambasadorul Plenipotențiar al Republicii Kazahstan, au participat și Roman Vasilenko, Ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Republica Kazahstan și domnul Nurmukhamed Zhangarayev, Consilier în cadrul Ambasadei.

 

Biroul de presă al MCSI
biroupresa@comunicatii.gov.ro
Tel: 0785.235.222
Tel: 0213114144