Anunțuri

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a pregătit o emisiune de mărci poștale dedicate sărbătoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Comunicat de presă, București, 24 ianuarie

Cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române, Moldova și Țara Românească, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prin Romfilatelia – companie aflată în portofoliul său, a introdus în circulație, de miercuri, 23 ianuarie 2019, emisiunea de mărci poștale „Unirea Principatelor Române, 160 de ani”.

„Cu ocazia sărbătoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, am pregătit această emisiune de mărci poștale pentru a marca o filă importantă a istoriei moderne a neamului românesc. Mica Unire a fost expresia afirmării națiunii române și s-a realizat prin unitate națională și prin puterea conștiinței de neam”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale.

Colița dantelată a emisiunii, cu valoarea nominală de 28,50 lei, este ilustrată cu o litografie care prezintă deschiderea lucrărilor Adunării Legislative a Principatelor Unite (29 februarie 1860), în prezența lui Alexandru Ioan Cuza, alături de un portret al domnitorului și stemele Moldovei și Țării Românești. Steaua dintre coarnele bourului de pe stema Moldovei este realizată prin perforare ca element de siguranță al timbrului.

Pe plicul „prima zi” este redată Proclamația lui Alexandru Ioan Cuza către Adunarea Electivă a Țării Românești (10 februarie 1859), în care domnitorul se referă la semnificația Unirii. Documentul este validat cu sigiliul Principatelor Unite și semnătura autografă a domnitorului. Pe ștampila „prima zi” sunt reproduse elementele emisiunii de mărci poștale „Principatele Unite” (1862), respectiv stemele Moldovei și Țării Româneșto și goarna poștală.

Emisiunea de mărci poștale Unirea Principatelor Române este disponibilă începând de miercuri, 23 ianuarie 2019, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online Romfilatelia.

image description

image description

 

Skip to content