Anunțuri

Lansarea Coaliției Skills 4 IT

Asociația Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor (APDETIC) a organizat, în parteneriat cu Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), conferința de lansare a Coaliției Skills 4 IT, platformă care activează în cadrul The Grand Coalition for Digital Jobs. Evenimentul a avut loc miercuri, 29 martie, la sediul MCSI și a reunit reprezentanți ai angajatorilor, ai asociațiilor profesionale și educaționale. Printre vorbitori s-au numărat și Jonathan Murray, coordonator al Secretariatului pentru Marea Coaliție pentru Locuri de Muncă în Domeniul Digital, Valentin Negoiță, președintele Asociației Producătorilor și Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informației și Comunicațiilor și Daniel Bojte, consilier IT al Ministrului Educației Naționale. Evenimentul a reunit și reprezentanți ai organizațiilor interesate, precum IBM, UPIR, Eurocloud, Școala Informală de IT, Maguay sau Ateliere fără Frontiere.

În cadrul evenimentului, Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a amintit atât de importanța alfabetizării digitale cât și de interesul guvernului de a continua eforturile în domeniul dezvoltării competențelor digitale de nivel avansat. „Miza noastră este să redactăm un memorandum la nivel guvernamental, care vizaeză implicarea a cel puțin  trei ministere – Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii și Justiției Sociale – pentru dezvoltarea coaliției destinate competențelor digitale. Prin această coaliție urmărim  implicarea tuturor asociațiilor și companiilor care au interes în dezvoltarea competențelor digitale în România”.

Coaliția Skills 4 IT a redactat un plan, validat de Comisia Europeană, care include o serie amplă de activități precum programe de training, de mentoring, publicații electronice, concursuri de programare sau evenimente publice pe care APDETIC urmează să le deruleze împreună cu partenerii săi. Coaliția este o platformă deschisă tuturor actorilor implicați în activități educaționale și formative bazate pe tehnologia informației, precum: instituții de învățământ, companii sau ONG-uri care au inițiative și programe destinate pregătirii forței de muncă adaptate nevoilor economiei digitale.

Inițiativa The Grand Coalition for Digital Jobs a Comisiei Europene a venit în întâmpinarea angajatorilor care au sesizat decalajul dintre forța de muncă disponibilă și locurile de muncă ce necesită competențe digitale.