Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale organizează împreună cu Asociația StartEvo prin intermediul platformei educaționale Kidibot un concurs unic în România – Kidibot Start-Up România!

Obiectivul este să-i motivăm pe copii să folosească tehnologia în scop productiv, să creeze noi lucruri, să inventeze și să găsească soluții la problemele României prin tehnologie.

Cum vom face asta? Prin joacă, distracție și inspirație de la mentori valoroși, atât pe online cât și offline.

Care este povestea?

Crocobeții sunt o rasă de extratereștri nesuferiți, care vor să ne cucerească planeta prin lene și prostie. Singurii care pot să salveze planeta sunt copiii, dacă dovedesc că sunt creativi, că citesc și învață anumite lucruri specifice.
Kidibot este un roboțel bun, care îi ajută pe copii în bătăliile epice pe care le poartă.

Copiii Luptători și Eroi vor învăța lucruri noi despre cum să folosească tehnologia în avantajul pământenilor, despre cum să rezolve problemele umanității dar și probleme individuale prin crearea unor mici start-up-uri tehnologice. Vor învăța să lucreze în echipă, să identifice nevoile, vor învăța cum să vorbească în public și cum să inventeze lucruri incredibile folosind noile tehnologii.

Acest concurs, care se află la prima ediție, se adresează copiilor inventivi și creativi din clasele I-VIII din București și are 3 faze:

Faza 1: Preselecția (5 mai – 17 mai 2019)

Copiii, prin intermediul profesorilor coordonatori sau prin intermediul părinților, vor trebui să completeze un formular (https://forms.gle/QJQqFsuDbQqUEKMeA), trimițând fotografii cu o invenție pe care au făcut-o ei din jucării stricate, o compunere sau un desen despre cum văd ei viitorul. Cu cât sunt mai inventivi, cu atât vor avea mai mari șanse să urce în clasament, să câștige premii.

Faza 2: Astrofest (25 mai 2019)

Sâmbătă, 25 mai 2019, între ora 17.00 și 22.00, toți copiii sunt invitați la Park Lake Mall, la Astrofest 2019, ca să fie inspirați despre tehnologie, astronomie și viitor, împreună cu revista ”Știință și Tehnică”, Astroclubul București și mulți alții.

Faza 3: Kidibot Start-Up România Summit 2019 (1 iunie – 2 iunie 2019)

Cei mai inventivi copii care s-au înscris la Faza 1 vor fi invitați în weekendul 1-2 iunie 2019 la clădirea Telekom Băneasa, etajul 2, unde va avea loc un super-eveniment.

În prima parte, copiii, împărțiți pe echipe și alianțe, vor fi instruiți prin rotație de mai mulți mentori despre tehnologie, vorbit în public, educație financiară, marketing, etc, ca să înțeleagă ce înseamnă un start-up de tehnologie.

În a doua parte, echipele vor crea, plecând de la nevoile oamenilor existente, diverse concepte de start-up-uri bazate pe tehnologie, pe care apoi le vor prezenta în fața juriului. Vor putea să inventeze lucruri interesante din jucării stricate, din leduri, baterii, sârme, hârtie creponată, ochișori, pisicuțe și multe altele. Toți copiii vor fi premiați, iar la finalul celei de-a doua zile ale evenimentului vor fi aflat prin joacă foarte multe lucruri utile, care îi vor ajuta în viitor!

Deasemenea, copiii din toată țara se pot înscrie in Clubul de Antreprenoriat Kidibot Start-Up România (https://www.kidibot.ro/cluburi/kidibot-startup-romania/). Vor învăța multe lucruri despre a fi antreprenor din micro-cursuri și quizuri, vor câștiga diplome de Mini-Antreprenor, vor câștiga premii și vor putea să vorbească prin webinarii cu experți Kidibot.

Așadar, dragi copii, vă invităm să vă înscrieți la acest concurs. Va fi extrem de distractiv, veți învăța lucruri noi foarte tari și veți câștiga multe premii. Salvați Pământul de Crocobeți!

Detalii suplimentare: https://www.kidibot.ro/ksr/