Anunțuri

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a participat la Conferința Critical Infrastructure Protection and Resilience Americas.

INFORMARE DE PRESĂ


Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a participat, în ultimele zile ale vizitei sale în SUA, la Conferința Critical Infrastructure Protection and Resilience Americas, desfășurată la Kennedy Space Centre, Florida.

Reuniunea a avut mai multe sesiuni dedicate unor subiecte de larg interes care privesc legislația în domeniul securității cibernetice: amenințări și tendințe, infrastructura critică națională, creșterea capabilităților de răspuns la incidente cibernetice, strategii privind apărarea cibernetică și standarde pentru protecția infrastructurilor critice.

Participanții au subliniat rolul statului în crearea unui cadrul legislativ care să asigure protecția și reziliența infrastructurilor critice.

Sesiunea a fost condusă de Deborah Kobza, CEO al Institutului Global pentru Cybersecurity și Cercetare.

La conferință au participat specialiști din întreaga lume, reprezentanți guvernamentali (DHS, FEMA, INTERPOL, AMERIPOL), precum și firme private.

Ministrul Lucian Șova a discutat cu importanți reprezentanți ai Homeland Security: Emily Hickey, Senior Policy Analyst, U.S. Department of Homeland Security și Michael A. Norman, director Infrastructure Information Collection Division, U.S. Department of Homeland Security.

Totodată, ministrul Comunicațiilor a vizitat expoziția asociată evenimentului unde i-au fost prezentate soluții în rezolvarea situațiilor de urgență determinate de un atac cibernetic.

La evenimentul din Florida a participat și o echipă de specialiști ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI).