Anunțuri

Întrevederea ministrului Alexandru Petrescu cu E.S. Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România

Comunicat de presă, București, 16 ianuarie

Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, s-a întâlnit astăzi, 16 ianuarie 2019, cu ambasadorul Republicii Tunisiene în România, E.S. doamna Raja Jhinaoui Ben Ali.

Ambele părți au apreciat dinamica relațiilor bilaterale dintre cele două state și și-au exprimat interesul de a fructifica potențialul de cooperare din sfera tehnologiei informației, contând în primul rând  pe polul de expertiză  din domeniu existent la nivelul celor două țări. Astfel, s-a agreat ca în marja Forumului Economic care va fi organizat de Ambasada Tunisiei în cel de-al doilea trimestru al anului curent, la București, o secțiune să fie dedicată comunicațiilor.

„În contextul angajamentului asumat prin Programul de Guvernare, de a da un nou impuls relațiilor tradiționale cu statele din Orientul Mijlociu și Nordul Africii și de a consolida relațiile comerciale cu statele Consiliului de Cooperare al Golfului, consider că există  suficient spațiu de colaborare neexploatat încă dintre cele două state atât pe palierul guvernamental cât și pe cel privat în domeniul IT&C, iar o dinamizare a cooperării economice bilaterale prin acțiuni concrete în domeniul nostru de expertiză va potența sinergic dezvoltarea celor două economii”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.

Demnitarul român și-a exprimat deschiderea pentru a sprijini dezvoltarea de programe de cooperare și schimb de experiență în domeniul tehnologiei informației și a subliniat potențialul companiilor românești de a contribui la dezvoltarea  diferitelor proiecte atât în Tunisia cât și în alte state din Africa.

 

Biroul de presă al MCSI
biroupresa@comunicatii.gov.ro

Tel: 0785.235.222 / 0213114144

Skip to content