Anunțuri

Întâlnirea Ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova cu Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa, Hans Klemm

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, s-a întâlnit astăzi, 8 august 2017, la sediul MCSI, cu Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa, Hans Klemm.

Ministrul Lucian Șova a subliniat că prioritatea mandatului său este deblocarea proiectelor finanțate din fonduri europene care generează beneficii cetățenilor dar și piață pentru dezvoltarea companiilor de IT.

De asemenea, o temă abordată a fost întărirea relațiilor bilaterale între companiile aflate în coordonarea  Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale și partenerii americani,  prin reînnoirea relațiilor dintre acestea.

La rândul sau, Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa, Hans Klemm, a oferit asigurări că va sprijini întărirea relațiilor comerciale și va oferi disponibilitate în ceea ce privește dezvoltarea proiectelor dedicate ariei de activitate a MCSI.

Un punct important al întâlnirii l-a constituit obiectivul strategic al MCSI  legat de asigurarea convergenței economice UE-SUA din domeniul de responsabilitate al acestuia, în contextul preluării președinției Uniunii Europene de către România în 2019.