Anunțuri

Informare de presă

Astăzi, 18 decembrie 2018, în cadrul Forumului de nivel înalt Europa – Africa  „Extinderea cooperării în epoca digitală” de la Viena, a fost lansat task force-ul Uniunea Europeană – Uniunea Africană pentru economia digitală (EU-AU Digital Economy Task Force – DETF).

Din task force-ul compus din 20 de lideri europeni și africani, reprezentanți ai sectorului guvernamental precum și ai celui privat și financiar internațional, face parte și doamna Maria-Manuela Catrina, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale.

„Sunt extrem de onorată să fac parte din acest grup de lucru, cu atât mai mult cu cât  transformarea digitală se constituie ca o prioritate a  Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Saltul României în domeniul tehnologiei este prea puțin cunoscut. În România găsim una dintre cele mai rapide și mai accesibile conexiuni la internet, foarte mulți specialiști IT și un întreg ecosistem de start-up-uri inovative. Cuvântul de ordine pentru următorea perioada este „împreună – pentru o societate mai inclusivă”, în care tehnologia se constituie un facilitator al bunăstării tuturor cetățenilor, într-un mediu digital sigur și inovativ, construit pe valori comune.” a declarat doamna Manuela Catrina.

Pentru a beneficia reciproc de transformarea digitală a economiei și a societății, DETF va contribui la construirea un parteneriat consolidat între Europa și Africa. Obiectivul este de a identifica proiecte concrete în aria economiei digitale. Grupul de lucru va furniza recomandari care se circumscriu celor 4 priorități: conectivitate broadband și infrastructura digitală, competențe digitale, antreprenoriat digital și servicii digital. O atenție specială va fi acordată femeilor și tinerilor din domeniul IT&C.

Un raport final al lucrărilor DETF va fi adoptat în cadrul Digital Assembly*, eveniment ce va fi organizat în iunie 2019 la București, sub auspiciile Președinției României la Consiliului Uniunii Europene.

*Adunarea Digitală (Digital Assembly) – eveniment co-organizat de către Comisia Europeană și Președinția României la Consiliul UE, forum colaborativ în care sunt dezbătute politicile europene din domeniul digital.