industry day

Industry Day reprezintă un eveniment recurent în care companiile își pot prezenta produsele și serviciile instituțiilor publice care dețin infrastructură IT. Industry Day este un exercițiu de transparență important pentru Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în contextul în care reprezintă o manifestare tehnică prin intermediul căreia companiile își pot promova produsele și serviciile într-un cadru oficial, transparent și profesionist.

De asemenea, Industry Day reprezintă o inițiativă în spiritul Open Government, un concept ce facilitează către cetățeni accesul la informație și participare activă la dezvoltarea comunităților. În acest sens guvernul propune și încurajează toate instituțiile ca in cadrul politicilor publice să cultive prin strategiile și proiectele propuse si implementate transparența, asumarea de responsabilitate, implicarea și participarea cetățetească, precum și asigurarea faptului că tehnologia, instrumentele și aplicațiile dezvoltate sunt adecvate, eficiente, in spiritul modernizarii si digitizarii serviciilor publice.

Complexitatea proiectelor de IT din administrația publică crește continuu deodată cu provocările si evoluțiile tehnologice și este nevoie ca instituțiile publice furnizoare de informații și servicii către cetățeni să poată lua la cunoștiință si să adopte noile căi/metode de comunicare și furnizare.
Printre prioritățile curente se numară nevoia de reformă în procesul de proiectare și achiziție de infrastructură IT care să raspundă ultimelor evoluții și provocări în domeniul conceptului și standardelor concentrate pe evoluția tehnologiilor web către paradigma tehnologică Internet of Things (IoT) denumită și Industry 4.0.

De asemenea, în cadrul deschis Industry Day se vor prezenta și dezbate aplicațiile suport în implementarea conceptelor ce stau la baza adoptării și dezvoltării de e-Government, Governmental Cloud, acces extins la rețele broadband, Big and Open Data, Smart Cities, e-Sănătate, e-Incluziune, Smart Homes etc.
Nu în ultimul rând, Industry Day este o platformă ce oferă oportunitatea ca administrația publica să interacționeze cu specialiști români și europeni cu un nivel înalt de competență în domeniile enumerate.

Invităm toate companiile și persoanele fizice interesate să propună, să inițieze și să ia parte la evenimentele de tip Industry Day aducând un aport concret la implementarea Strategiei Naționale Agenda Digitală pentru România 2020 și Strategiei Europene pentru Piața Unică Digitală.

Pentru detalii și înscrieri, persoana de contact: Grig Paul Petrescu (grig.petrescu@comunicatii.gov.ro).