Anunțuri

Dezbatere națională referitoare la Pachetul privind comerțul electronic, platformele online, protecția consumatorilor și a conținutului.

În contextul Strategiilor europene privind Piața Unică Digitală și Piața Unică, Comisia a prezentat un plan alcătuit din trei piloni, având drept obiectiv stimularea comerțului electronic prin abordarea problemei geoblocării, prin asigurarea unei livrări transfrontaliere de colete mai accesibile și mai eficiente, precum și prin promovarea încrederii consumatorilor ca urmare a îmbunătățirii protecției și a aplicării legii. În paralel cu aceasta, Comisia a prezentat o actualizare a normelor UE în domeniul audiovizualului și abordarea sa referitoare la platformele online.

Pachetul de inițiative ale Comisiei Europene privind stimularea comerțului electronic, comerțul electronic, platformele online, protecția consumatorilor și a conținutului este compus din următoarele documente:

  1. Proposal for a revised Directive on audiovisual media services
  2. Communication on online platforms and the Digital Single Market
  3. Communication „A comprehensive approach to stimulating cross-border e-Commerce for Europe’s citizens and businesses”
  4. Proposal for a Regulation on addressing unjustified geo-blocking and other forms of discrimination based on place of residence or establishment, or nationality within the Single Market
  5. Proposal for a Regulation on cross-border parcel delivery services
  6. Proposal for a revision of the Consumer Protection Cooperation Regulation
  7. Guidance on the application of the Unfair Commercial Practices Directive

În vederea elaborării poziției naționale privind acest pachet de inițiative ale Comisiei Europene, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională invită toate părțile interesate să transmită observații și propuneri la adresa: propuneri@msinf.ro până la data de 15.06.2016.

 

Skip to content