Anunțuri

Consilier al ministrului Comunicațiilor Lucian Șova, eliberat din funcție

COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a decis, astăzi, 7 decembrie 2017 să îl elibereze din funcție pe consilierul Dan Georgescu, motivat de faptul că declarațiile acestuia, citate de site-ul bursa.ro, sunt în totalitate lipsite de suport real și în totală contradicție cu poziția MCSI enunțată în legătură cu proiectul RO-NET. Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale face următoarele precizări.

Stadiul proiectului RO-NET, care vizează construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate din România, este următorul:

  • Proiectul RO-NET este realizat în proporție de peste 60% (stadiu fizic – proiectare- construcție) și 25% stadiu financiar (plăți efectuate);
  • Precizăm că proiectul RO-NET este în graficul de implementare stabilit. Derularea proiectului este gestionată de un manager de proiect care coordonează activitatea echipei de proiect începând din august 2017
  • Au fost recepționate până acum lucrări în peste 270 de localități. Până la finalul anului urmează să fie recepționate lucrări în alte aproximativ 40 de localități, în situația în care condițiile meteorologice vor permite acest lucru, obiectivul propus fiind de a recepționa până la finalul anului lucrările în peste 300 de localități.

Termenul de finalizare este luna august 2018.

România a solicitat de la Comisia Europeană 377 milioane de lei, din care, până acum, pe Faza 1 și Faza 2 au fost achitate 92 milioane lei, reprezentând totalul facturilor emise.

RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comu­ni­caţii din România. Programul urmareste conectarea prin fibră optică pe bani europeni a peste 700 de localităţi izolate din mediul rural.