Anunțuri

Conferință Națională de Management Modern în Administrație – Inovație prin tehnologie în sectorul public

Programul Național de Management Modern în Administrație acordă o atenție specială modernizării și adoptării soluțiilor tehnologice moderne potrivite administrației publice din România. Unele dintre acestea au fost dezbătute la Conferința Națională de Management Modern în Administrație, la care a participat Secretarul de Stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Maria – Manuela Catrina.

Între temele de discuție au fost securitatea hardware și informațională, soluții ITC pentru administrația publică centrală, actualizările legislației privind achizițiile în administrația centrală, Agenda digitală pentru România 2020, precum și numeroase studii de caz care implică aplicații și platforme inteligente dezvoltate de și pentru administrația publică.

Maria – Manuela Catrina a apreciat că inovarea în sectorul public presupune informatizare, optimizarea proceselor de lucru prin intermediul tehnologiilor inovatoare, adaptarea continuă la schimbările ce survin în canalele și instrumentele de comunicare, precum și adaptarea imaginii instituțiilor publice la realitățile și nevoile cetățenilor secolului XXI. Această inovare nu ar contribui doar la crearea de valoare publică, ci ar putea avea și un impact economic, atât pe termen scurt, prin reducerea costurilor și eficientizarea activității, cât și pe termen lung, prin evoluția nivelului de trai al cetățenilor.

 Secretarul de Stat, Maria – Manuela Catrina a subliniat importanța reformării sistemului de achiziții publice prin reforme de mentalitate, personal și de procedură. Astfel vom putea discuta de un mecanism concret, cu proceduri care să permită companiilor mici și mai flexibile să poată participa la proiecte, a concluzionat Maria Manuela Catrina.

Skip to content