Anunțuri

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale cere implicarea ambilor acționari pentru capitalizarea Companiei Naționale “Poșta Română”

COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a convocat astăzi, 09.11.2017, o întânire cu o delegație a Fondului Proprietatea (FP), acționarul minoritar al Companiei Naționale “Poșta Română”. Discuțiile cu reprezentanții FP, conduși de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România, s-au axat pe etapele necesare capitalizării operatorului național de servicii poștale, conform calendarului stabilit pentru redresarea companiei.

Lucian Șova le-a prezentat reprezentanților FP etapele pe care MCSI, în calitate de acționar majoritar, le-a îndeplinit până acum pentru capitalizarea CNPR.

Ministrul Comunicațiilor a menționat, de asemenea, că firma de consultanță  care va analiza metodele prin care va fi făcută capitalizarea trebuie să predea raportul până în data de 15 noiembrie 2017.

Ministrul Lucian Șova le-a prezentat membrilor Fondului Proprietatea și gravele deficiențe de management din ultimii ani, constatate, care au adus prejudicii financiare ambilor acționari ai Poștei Române.

“Noi avem un calendar foarte strict de acțiuni pentru a realiza capitalizarea CNPR și ne vom ține de el. Situația dificilă în care se află Poșta Română trenează deja de prea mult timp, iar propunerea pe care v-o fac acum este de a lucra împreună pentru a ajunge cât mai repede la un acord pentru capitalizare”, le-a spus Lucian Șova reprezentanților Fondului Proprietatea.

Johan Meyer, co-manager de portofoliu al FP, a afirmat că societatea va evalua atât raportul Deloitte, cât și analiza firmei de consultanță care va stabili metodele prin care va fi făcută capitalizarea CNPR.

Johan Meyer a precizat că Fondul Proprietatea recunoaște nevoia companiei de a fi recapitalizată și susține acest demers.

În bugetul de stat pe 2017 sunt prevăzute credite bugetate în suma de         170 000 de mii de lei pentru capitalizarea CNPR, în bugetul MCSI, ca aport al statului, proporțional cu cota de participare deținută, iar ceilalți acționari pot participa la majorarea capitalului social proporțional cu propria cotă de participare.

Poșta Română este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.