Anunțuri

Marius Bostan a participat la conferința “Capitalul privat românesc – o șansă pentru dezvoltarea economică a României”, organizată de Ziarul Financiar în comuna Vintu de jos

„Românii din toată lumea să știe că sunt bineveniți acasă! Mediul de afaceri, Președinția, Guvernul și Administrația Publică Locală consideră legătura cu Diaspora o prioritate. Cei mai importanți investitori care pot fructifica oportunitățile din țară sunt românii de pretutindeni. Internetul și noile tehnologii de comunicații ne ajută să fim mai aproape de cei plecați, misiunea noastră este să le folosim pentru întărirea României.

Dezvoltarea comunelor şi a oraşelor României depinde de investiţii şi de întreprinzători. Ţara are nevoie de oameni cu iniţiativă, buni meseriași care să aibă o atitudine occidentală faţă de muncă. Aceştia ar trebui sprijiniţi şi administraţia locală să fie alături de ei. Diaspora poate juca un rol major în dezvoltarea locală și poate sprijini conectarea puternică a orașului la oportunitățile din alte țări”, a declarat Ministrul Marius Bostan astăzi la conferința “Capitalul privat românesc – o șansă pentru dezvoltarea economică a României”, organizată de Ziarul Financiar în comuna Vintu de jos, județul Alba.

Declarațiile Ministrului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională de la Alba Iulia au fost preluate la conferința de presă Repatriot la București. Marius Bostan este inițiatorul proiectului Repatriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat lansat în urmă cu un an de RBL Summit, o organizație constituită din oameni de afaceri români.

„Noi ne dorim ca acest proiect să se dezvolte împreună cu voi, să construim o singură Românie pentru toţi românii oriunde s-ar afla, să aducem Diaspora alături de ţară, să ne fie ancora de stabilitate, securitate şi bază pentru accelerarea dezvoltării economice. Am considerat că primul efort intensiv ar fi de atragere a intreprinzătorilor, a meseriaşilor, a creatorilor de valoare suplimentară, care să creeze condiţiile pentru repatrierea a cât mai multor români. Avem nevoie de medici, profesori, oameni pricepuţi şi de familii întregite pentru copiii lăsaţi în grija bunicilor şi a rudelor.” (Marius Bostan)

IMG_3016

IMG_3015

IMG_3014

IMG_3012

IMG_3011

 

Skip to content