Anunțuri

Augustin Jianu a participat la Forumul Anual ONU pentru Știință, Tehnologie și Inovare din New York

Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu, a participat, în perioada 15-16 mai a.c., la Forumul Anual pentru Știință, Tehnologie și Inovare al Organizației Națiunilor Unite, organizat la sediul ONU din New York.
Desfășurat sub tematica „Știință, Tehnologie și Inovare pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă”, evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru misiunile statelor membre de a împărtăși modele și bune practici pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Au fost discutate atât dezideratele naționale ale statelor membre, cât și prioritățile pe care  ar trebui să le urmărească acestea pentru a-și asigura o creștere sustenabilă.
În cadrul forumului, ministrul Augustin Jianu a subliniat atât avantajele României în domeniul ITC, cât și importanța acordată inovării și tehnologiei în extinderea numărului de IMM-uri la nivel național. Totodată, ministrul Augustin Jianu a evidențiat și progresele înregistrate în procesul de informatizare al activității administrației, sector important pentru țara noastră în perioada imediat următoare.
În cadrul intervenției sale, ministrul a vorbit despre provocarea de a găsi un model funcțional pe care țările să îl poată aplica în atingerea priorităților naționale. În acest sens, ministrul a propus utilizarea conceptului de crowdsourcing prin startup-uri, cu scopul de a atinge obiective naționale. „Ne bucurăm de o cultură antreprenorială din ce în ce mai efervescentă în România. Una dintre potențialele soluții, în atingerea obiectivelor de țară, este formularea unor criterii ample fundamentate pe prioritățile naționale, care să privească dimensiuni extinse ale economiei care au nevoie să fie dezvoltate. Resursele ar putea fi astfel distribuite către startup-uri, prin competiții naționale deschise, către afacerile cu cel mai mare impact social, economic sau tehnic. Într-un asmenea scenariu, guvernele ar investi simultan în antreprenoriat și în priorități naționale”. În cursul intervenției sale, ministrul a amintit despre programul Start-up Nation și despre oportunitățile pe care le oferă infrastructura de broadband din România, una dintre cele mai performante infrastructuri de internet din lume.