Anunțuri

Alexandru Petrescu lansează la Cluj StartUp Europe Summit, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în domeniul antreprenoriatului de înaltă tehnologie

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale organizează, în perioada 21-22 martie, la Cluj-Napoca, sub egida Președinției României la Consiliul UE, evenimentul Startup Europe Summit (SES 2019), eveniment de anvergură pentru ecosistemul de business european, care reunește peste 850 de participanți, mai mult de 150 de entități de business din 35 de țări.

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Mariya Gabriel, Comisar european pentru economie și societate digitală au deschis cea de-a patra ediție a evenimentului Startup Europe Summit, vorbind despre importanța transformării digitale a companiilor europene în contextul competitivității globale.

„Abordarea startup-urilor este diferită față de acum cinci ani, astăzi discutăm despre ecosisteme de startup-uri care trebuie dezvoltate în întreaga Europă și nu izolat, în doar câteva state europene. Diversificarea surselor de finanțare, investiții în inovare și capacitarea talentelor de a rămâne și de a inova în Europa sunt principalele provocări la care Uniunea Europeană trebuie să răspundă cu soluții integrate”, a declarat ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Alexandru Petrescu.

În marja evenimentului s-au decernat premiile programului Startup Europe Awards, unde cinci start-upuri din diferite domenii au fost premiate, unul dintre acestea fiind o companie românească, Kidibot, care a câștigat premiul pentru cel mai bun startup în domeniul incluziunii sociale.

Pe parcursul celor două zile, sunt organizate o serie de sesiuni de dezbateri pe tematici conexe dezvoltării ecosistemelor de start-upuri precum: implicarea femeilor în domeniul digital, instrumente de finanțare și investiții în ecosistemele de inovare digitală europeană. Numeroasele evenimente care au loc (peste 50 de evenimente principale și secundare) variază de la discursuri oficiale la demonstrații tehnice și de la sesiune de mentorat la competiții de prezentări de business.

Skip to content