Anunțuri

2 decembrie: Conferința de lansare a proiectului pilot Alba Iulia Smart City

foto-deschidere-smart-city

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, doamna Delia Popescu, va fi prezentă, în zilele de 1 și 2 decembrie a.c., la Alba Iulia.

Alături de primarul Mircea Hava și Marius Bostan,  ministrul MCSI va participa joi, 1 Decembrie, la conferința Repatriot, eveniment ce se va desfășura la Universitatea 1 Decembrie 1918, Amfiteatrul A9, unde vor fi prezenți peste 100 de antreprenori români din țară și din diaspora.

În data de 2 decembrie, începând de la orele 10.30, ministrul Delia Popescu va participa la Conferința de lansare a proiectului pilot Alba Iulia Smart City, în Amfiteatrul A9, al Universității ”1 Decembrie 1918”, din Alba Iulia. Acest proiect se bazează pe dezvoltarea de parteneriate cu asociații, companii, institute de cercetare-dezvoltare, universități și, nu în ultimul rând, voluntari,  care vor contribui împreună la construirea Orașului unde s-a născut viitorul.

Cu această ocazie, MCSI va lansa spre consultare publică Ghidul Smart City pentru România, un instrument de evaluare a comunităților și un compendiu de bune practici internaținale, soluții și tehnologii inteligente care, aplicate la nivel local și regional pot transforma comunitățile în orașe inteligente, cu acces liber la produse și serviciide calitate, cu sisteme de sănătate și educație moderne și cu administrații publice transparente, care să guverneze împreună cu cetățeanul.

Programul întreg al evenimentului îl găsiți AICI.